Jeppe T. Jacobsen Lasse Kronborg Marc Schack
Navn
Cybertruslen i lyset af Ukrainekrigen
Beskrivelse

Da russiske kampvogne rullede ind i Ukraine den 24. februar 2022, forventede flere eksperter, at alvorlige, destruktive cyberangreb ville lamme den ukrainske infrastruktur. Det blev – takket være store virksomheder som Microsoft og Google – ikke tilfældet.

Alligevel har cyberangreb spillet en vigtig rolle, men primært som værktøj i kampen om narrativet. Og cyberangrebene begrænser sig ikke blot til Ukraine men rammer også Danmark og danskeres sikkerhed. Krigen illustrerer, at kriminalitet, aktivisme og krigsførelse er smeltet sammen i cyberspace. Det kræver en dansk cyberpolitik, der har taget stilling til, hvordan cyberangreb skal integreres i både den militære og udenrigspolitiske værktøjskasse, hvordan folkeretten ser ud i cyberspace både i og under tærsklen for væbnet konflikt, og hvordan vi bedst beskytter danske systemer givet de nuværende afhængigheder af private virksomheder.

Adjunkt Jeppe T. Jacobsen, Major Lasse Kronborg og Lektor Marc Schack, alle fra Forsvarsakdemiets Institut for Militær Teknologi, diskuterer i dette panel de ovenævnte uafklarede spørgsmål om Danmarks cyberpolitik i lyset af Ukrainekrigen.

Dato & Tid
onsdag den 10. maj 2023, 15.30 - 16.05
Sal
Version2-Scenen

Slides fra seminaret vil være synlige på denne side, hvis den pågældende taler ønsker at dele dem. Bemærk venligst, at du skal være logget ind for at se dem.