Jan Jans
Name
DORA – EU-tilsyn med Big Tech?
Description

Med DORA forordningen skal EU myndighederne i gang med at overvåge de vigtigste IT-leverandører i finanssektoren, bl.a. de førende cloud-udbydere. Er det overhovedet muligt og hvad kommer det til at betyde for finanssektoren, kunderne og leverandørerne?

Digital Operational Resilience Act (DORA) er det kommende generelle regelsæt for it- og cybersikkerhed i hele finanssektoren.

 Regelsættet handler om governance, risikostyring, hændelsesrapportering, test, styring af supply chain risici, overvågning af kritiske IT-leverandører og samarbejde mellem virksomheder og mellem myndigheder. DORA forordningen hænger sammen med NIS 2-direktivet og CER-direktivet og supplerer bl.a. GDPR.

I Danmark har vi allerede finansielle it-udbydere under tilsyn, men under DORA skal EU-myndighederne iværksætte direkte overvågning af en række af de mest kritiske it-leverandører på europæisk plan, hvoraf nogle af de vigtigste er hjemmehørende i tredjelande. Jan vil fortælle om hvordan EU forventer at overvågningen skal finde sted og om nogle af de problemstillinger, der opstår med en sådan ny ordning.

Date & Time
Thursday, May 2, 2024, 12:30 PM - 1:05 PM
Theater
Version2-Scenen

Slides from the presentation will be visible on this site if the speaker in question wishes to share them.
Please note that you need to be signed in in order to see them.